Een eerste dagje buiten

Vanmorgen zijn we naar Wilfried zijn bos gereden. Het was er eindelijk lente met alles wat je je daarbij kan voorstellen.

Het klaterend water dat over het bospad stroomt en ouderwets helder is, de zon door de bomen, de vogels en daar dan samen alleen zijn, en hout verzamelen voor de volgende winter.

Voor ons vertrek heb ik netels geplukt, die liggen nu te drogen voor thee, het hout is gestapeld.

Drie bloembakken met blauw purpere viooltjes gaan morgen de nog kale gevel voor het huis opvrolijken, en mij wekenlang aan Kristin doen denken van wie ik ze kreeg.

Achter het huis is een ruim terras waar we een dammetje hebben laten leggen om het regenwater uit de tuin om te leiden. Hier tegenaan komt mijn kruidentuin en vandaag heb ik een raster gemaakt met aardbeiplantjes -ik hoop dat er vele kinderen ervan zullen kunnen plukken- die komen uit de tuin van Elisabeth.

Nu zijn we een ritje gaan maken langs Rocroi, en in de hele omgeving langs Taillette naar Regionwez zijn de weiden fel geel gekleurd door Narcissen, enkele versieren mijn tafel.

Fantastisch mooi interieur en mooie omgeving en dat alles voor een zachte prijs! Het allerbelangrijkste echter: ongeziene gastvrijheid en gezelligheid - the place to be!

Familie Ariën