Herfstwandeling in Petite-Chapelle

Doordrongen door de geur van vernis kijk ik naar buiten, de tuin baadt in de zon! Voor 't eerst neem ik mijn fiets en mijn doel is snel gevonden: de bakker in Cul-des-Sarts.

De eerste kilometer rijden is pure luxe: bergaf, zon, vogels, de bladeren kleuren goudgeel. Rechts van mij l'Eau noire zo breed als een beek, maar klaterend zoals puur water dat in Wallonië doet. Deze streek heet les vallées des eaux vives et des fleurs sauvages. Heerlijk toch?

Dan begint er een kleine klim, lijkt me goed voor mijn fysiek. Even later maak ik mijn jas los want hier krijg ik het warm van het duwen en ten slotte stap ik ook te voet verder. In de hagen hangen de rode bessen van meidoorn, berberis en vuilboom te blinken alsof ze ook gevernist zijn.

Bij de bakker koop ik suikerbrood en sjoekes en fiets weer naar de Verte Place.

Fantastisch mooi interieur en mooie omgeving en dat alles voor een zachte prijs! Het allerbelangrijkste echter: ongeziene gastvrijheid en gezelligheid - the place to be!

Familie Ariën