Reisverslag uit Hasselt

Half maart gingen we op aanraden van vrienden drie dagen naar B&B Verte Place in Petite-Chapelle (Couvin), rustig gelegen, ver van alle drukte. We hebben het ons niet beklaagd.

We werden er hartelijk verwelkomd door gastvrouw Erika, een intelligente lieve dame. Ze leidde ons rond in de nieuwbouw. De gastenkamers zijn mooi en gezellig ingericht met parketvloer, badkamer en eigen toilet. De woonkamer met open keuken heeft uitzicht op de grote achterliggende tuin en boomgaard. Alles groen, zo ver je kunt zien !

Tegen de avond maakten we dankbaar gebruik van de mogelijkheid om te genieten van een lekker avondmaal met groenten en fruit uit de eigen tuin en vers klaargemaakt door Erika. Er werden recepten uitgewisseld en tips gegeven voor wandelingen en uitstappen in de omgeving.

Na een verkwikkende nachtrust stond een lekker ontbijt klaar met zelfgemaakte confituren, vers gekookte en gebakken eitjes met spek. Met de informatie van de vorige avond gingen we wandelen in de mooie natuur en bezochten we de wereldberoemde rotsen van Nismes, het dorpje Walcourt en het nabij gelegen stuwmeer. In Chimay proefden we lekkere kazen en trappistenbier. Het stervormig omwalde dorp Rocroi (Frankrijk) was ook de moeite waard.

We keren graag nog eens terug om de omgeving verder te verkennen.
We genoten in elk geval met volle teugen van de rust en de stilte.

Erika, bedankt voor de fijne ontvangst en de goede zorgen en tot de volgende herbronning!

Jos en Maria Nuyts, Hasselt

Fantastisch mooi interieur en mooie omgeving en dat alles voor een zachte prijs! Het allerbelangrijkste echter: ongeziene gastvrijheid en gezelligheid - the place to be!

Familie Ariën